Kurser og Workshops


Som vidensbaseret virksomhed har RetinaDesign et netværk og solidt erfaringsgrundlag, der kan trækkes på. Disse kompetencer vil vi gerne dele med jer ved at give jer et indblik i de metoder, processer og problemstillinger, der ligger bag designet af en wayfinding strategi og hvordan de kan udmønte sig i praksis.
Derfor tilbyder vi - som de eneste i Danmark - kurser og workshops i strategisk og praktisk wayfinding. På kurserne kan vi behandle almene wayfinding emner, der kommer rundt om det meste eller vi kan skræddersy workshops specielt til jer.


Wayfinding er et tema, der får større og større betydning ved nybyg eller tilbyg samt for de mange steder hvor brugere har svært ved at finde vej. Et utroligt spændende felt, der involverer mange facetter af design faget foruden en høj grad af forståelse for forskellige brugergrupper og deres behov. Således er tilgængelighed et stadigt vigtigt område, ligesom hensynet til brugergruppens mulige mangel på rumlig opfattelsesevne.
Vor indgang til begrebet wayfinding er via en arkitekt uddannelse og mange års erfaring i produkt- og grafisk design indenfor skiltebranchen.
På kurserne behandles bl.a. følgende emner:
Skiltebehovet, funktionalitet og æstetik, informationsformidling, brand kommunikation, brugergrupper, bruger behov, cognitive mapping, rumlig opfattelse, landemærker, bygnings strukturer, trafik mønstre, informationshierakier, fire essentielle kriterier, flexibilitet, consistency, visuelt støj, wayfinding principper, informations midler, grafisk formidling og læsbarhed mm...
Det hele knyttes enkelt sammen af hovedpunkter som: brugere, området, processen, research, metoder og midler og er krydret med små øvelser.
Stedet kan enten være hos RetinaDesign i Vejle eller på jeres adresse.